Sommarbrev 2019                                                           2019-06-28

Här kommer lite information från styrelsen inför sommaren.

  • Vi har nu fina sommarblommor planterade vid entréerna. Även om det finns några som fått lite mer ansvar för att titta till dom och vattna, vill vi gärna uppmana alla boende att hålla ett öga på dom. Vattna och pyssla om dom så dom håller sig fina länge i sommarvärmen.
  • Från 1a juli finns en ny lag som förbjuder rökning på bland annat lekplatser och utanför entréer och lokaler. Det innebär att rökning inte är tillåten på våra lekplatser och vid entréerna som ligger i anslutning till lekplatserna och till vår samlingslokal. Vi får alla hjälpas åt att påminna varandra om detta nya förbud.
  • Firman som renoverat takutsprången på höghusen är klara med sitt arbete.
  • Det som pågår just nu är upphandling av nya dörrar till alla radhus, lägenheter, förråd och allmänna utrymmen. Även upphandling av nya lås till föreningens dörrar pågår. Dörrarna är på många håll slitna av väder och vind och ett nytt låssystem kommer öka säkerheten för alla boende. Förhoppningen är att det arbetet kommer att påbörjas i höst.
  • En upphandling gällande byte av ventilationsaggregat till höghusen pågår också. Aggregaten är gamla och det saknas reservdelar för att laga dom. Oklart i dagsläget när arbetet kommer sättas igång.
  • Vi vill även påminna om att felanmälan som gäller föreningen skall gå till styrelsen och inte till Riksbyggen. Vi har inget serviceavtal med Riksbyggen.
    Om man som boende vill ta hjälp av Riksbyggen för arbeten i bostaden får man bekosta det själv.
  • Systemet med laddning av taggar till gym och bastu har slutat fungera. Ny försäljning kommer att startas upp igen i augusti. Vi kör som vanligt sista onsdagen i månaden kl 19.30-20.00.
  • Styrelsen kommer att ta lite sommarledigt och sammanträder igen den 21/8. Mailen läses regelbundet men endast akuta fel eller ärenden kommer att behandlas.

Hoppas på en härlig sommar för er alla!

//Styrelsen BRF32